International Catering Cup 2019 - Beléptünk a körbe és felfigyeltek ránk!

2019. január 24-26 között 12 ország részvételével rendezték meg a rendezvénygasztronómiai cégek legrangosabb versenyének az International Catering Cup - nak a döntőjét Lyonban a Sirha kiállításon. 

 
Magyarországon az első nemzeti válogató a 2018-as Sirha Budapest szakkiállításon került megrendezésre, ahol a résztvevők megmérettetésének a díja hazánk képviseleti joga volt a nemzetközi színtéren. Az első hazai versenyen négy cég képviseltette magát, melyek közül, a szoros verseny végén, a dobogó legfelső fokát Kasuba László, Balázs Gergő és Volenter István, vagyis az Albatros-Expo Catering Kft. csapata foglalhatta el. 
001_sefek_kontarszt copy.jpg
Az International Catering Cup verseny három napos volt. Az első nap a bevásárlással, alapanyagok beszerzésével kezdődött. Ezt követte másnap egy tíz órás főzőnap, a verseny harmadik napja pedig az öt órás tálalónap volt. Minden ételből tizenhat adagot kellett elkészíteni, ebből nyolcat tányérra, nyolcat pedig büféasztalra szervírozni. Külön büszkeségünk, hogy a verseny francia elnöke Volenter Istvánnak eddigi pályafutása és munkái alapján lehetőséget adott arra, hogy a kóstoló zsűri tagja is legyen, így módjában állt mind a 12 csapat versenymunkáját megkóstolni. A csapat komplex, egyedi és harmónikus tányérokkal dolgozott, tálalásban a visszafogott, elegáns vonalat képviselve.
web_menusor-03.png
A versenyen elkészített menüsor fogásai:

(Balról sorban »»»)
- Kacsa leves filotésztával, belsőségekkel
- Kacsamáj paté forralt bor zselével és paradicsom chutney-val
- Kacsamell mogyoróval és hagymalekvárral

- Kacsa tarte almával és ecet „caviárral”
- Pisztráng garnéla „souffle”-val töltve, citrusos zsenge tökkel és édesburgonyával 
- Mangó-csokoládétorta és Mangó soufflé csokoládéval
 
Az elkészült ételeket a zsűri dicsérte, a csapat kihozta magából a maximumot, nagyon pozitívnak élték meg a versenynapokat. 

A világ legjobbjaival szálltak ringbe, bemutatkozhattak nemzetközi szinten, tapasztalatot szereztek és rengeteget tanultak, amit a következő versenyen kamatoztatni is fognak. 

Szeretnénk megköszönni a sok bíztatást, drukkolást és kedves szavakat, üzeneteket illetve nem utolsó sorban támogatóinknak azt, hogy a segítségükkel részt vehettünk első magyar csapatként a vendéglátóipar és gasztronómia legrangosabb, legnagyobb eseményén!
Köszönjük!
Az Albatros-Expo Catering Kft. csapata
web_menusor-03.png
web_menusor-02.png